domingo, 23 de abril de 2017

Pasqua,Llucmajor 2017, cultura i tradició

Els dies previs a la Setmana Santa,els cursos de 5è i 6è realitzàrem un projecte relacionat amb les tradicions i la cultura del nostre poble i amb tot allò que el fa únic. El producte final seria una carpeta dirigida a persones que visiten el nostre poble, amb un contingut variat sobre els actes, gastronomia,música,etc que els pogués fer descobrir i gaudir de tot allò que els llucmajorers duim a terme durant aquest dies.El punt de partida va ser una enquesta que els alumnes realitzaren a les seves famílies sobre els costums familiars i que ens va donar lloc a una pluja d'idees que serien el fil conductor de les tasques.

Una vegada realitzada aquesta feina començàrem amb una línia del temps per situar els diferents esdeveniments.





L'elaboració de les receptes de panades i robiols per part de Sor Margalida i Sor Catalina formaren part del receptari que els nins havien d'elaborar...I no només això sinó que també els alumnes n'hagueren de fer a partir d'allò que els havien explicat.Les duguérem a coure al forn de Ca'n Pau i quedaren d'allò més bé.











 Enguany el Sermó de l'Enganalla ha estat declarat bé d'interès cultural ja que a Llucmajor es conserva aquesta tradició des de fa molts d'anys. Per aquest motiu visitàrem el Convent de Sant Bonaventura on el pare Francesc Batle( TOR ) i  Cristòfol Barros Vidal ens explicaren els orígens i la música que toca  l'orgue
aquest dia, així com també el seu funcionament.









Cercàrem informació sobre les confraries de Llucmajor, en férem una exposició per grups i confeccionàrem una caraputxa de fang.


















Acabàrem amb la música i cançons de panades i repartírem ous de xocolata per a tothom.Vertaderament hem après moltíssim a part de passar-ho d'allò més bé.